Alsaský salát

Suroviny na alsaský salát:

  • 150 g šunky
  • 50 g měkkého salámu
  • 100 g žampiónů
  • 1 menší červená řepa
  • 2 jablka
  • 3 lžíce octa
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce bílého vína
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 250 g brambor vařených ve slupce
  • zelená petrželová nať

Postup:

Šunku a salám nakrájíme na kostičky, přidáme udušené žamióny nakrájené na plátky, uvařenou červenou řepu nakrájenou na tenké kolečka, očištěná nakrájená jablka a vše důkladně zamícháme. Z octa, vína, oleje, soli a mletého pepře připravíme nálev a dochutíme jej třeným česnekem. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme nálevem, přidáme do salátu a zamícháme. Nakonec alsaský salát posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželovou natí.

Vyzkoušejte také:

Kuřecí salát s mangem

Salát po švýcarsku