Biskupský chlebíček

Suroviny na biskupský chlebíček:

  • 120 g hrubé mouky
  • 120 g cukru
  • 4 vejce
  • 100 g rozinek
  • 50 g kandovaného ovoce
  • 50 g oloupaných mandlí
  • vanilkový cukr
  • kůra z půlky citrónu

Postup:

Cukr, žloutky, strouhanou citrónovou kůru a vanilkový cukr třeme do zhoustnutí. Potom přidáme strouhané mandle, celé rozinky a na kostičky nakrájené kandované ovoce. Nakonec do těsta přimícháme sníh ušlehaný z bílků a mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a ve vyhřáté troubě zvolna upečeme. Druhý den biskupský chlebíček polijeme libovolnou polevou.

Vyzkoušejte také:

Ananasová bublanina

Rychlá piškotová bublanina

Domácí perník