Debrecínský vepřový guláš

Suroviny na debrecínský vepřový guláš:

  • 500 g vepřové plece
  • 2 cibule
  • 3 lžíce sádla
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • 1 rajče
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 párek

Postup:

Vepřovou plec naklepeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na polovině dávky sádla, přidáme maso a za stálého míchání je opékáme a šťávu necháme vydusit. Vmícháme mletou papriku, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí až, maso téměř změkne.

Ze zbytku sádla a z mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji k masu současně se spařeným, oloupaným a nakrájeným rajčetem a dusíme, až maso změkne. Pak přidáme kolečka párku, podusíme a podle chuti přisolíme. Debrecínský vepřový guláš chutná nejlépe s vařeným bramborem.

Vyzkoušejte také:

Hovězí guláš (maďarský recept)

Segedínský guláš

Maďarský guláš

Kapucínský guláš

Myslivecký guláš