Divočák na víně

Suroviny na divočáka na víně:

  • 600 g kančí kýty nebo plece
  • mletý pepř, sůl
  • jalovec, bobkový list
  • 150 ml červeného vína
  • 2 lžíce škvařeného sádla nebo oleje
  • 40 g hladké mouky
  • 20 g másla
  • 60 g šípkové marmelády
  • špetka cukru
  • citrónová šťáva

Postup:

Kančí maso pečlivě odblaníme a odstraníme případný tuk, maso naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Víno svaříme se stejným množstvím vody, přidáme jalovec, bobkový list, připravené maso a dusíme je do měkka. Maso vyndáme, šťávu zahustíme moukou promíchanou se změklým máslem, přidáme marmeládu, rozmícháme a krátce povaříme. Omáčku dochutíme cukrem, solí a citrónovou šťávou, odstraníme koření, vrátíme maso, které jsme rozkrájeli na porce a prohřejeme. Divočáka na víně podáváme s noky.

Vyzkoušejte také:

Kančí guláš

Jelení guláš

Myslivecký guláš

Lovecké závitky