Domácí langoše z jogurtu

Suroviny pro domácí langoše z jogurtu:

  • 500 g hladké mouky
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky cukru
  • kostka droždí (42g)
  • bílý jogurt
  • 250 ml vlažného mléka
  • olej na smažení
domácí langoše

Připrava:

Do části vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Smícháme s moukou , jogurtem, zbytkem mléka a osolíme. Ze směsi vypracujeme těsto a necháme necelou hodinu kynout. Z vykynutého těsta utvoříme placky, které necháme ješte asi deset minut kynout. Potom smažíme na rozpáleném oleji. Usmažené domácí langoše můžeme potřít česnekem, kečupem nebo tatarskou omáčkou, můžeme podle chuti posypat strouhaným sýrem.

Vyzkoušejte také langoše a bramborové langoše.

Štítky: