Drážďanský hovězí guláš

Suroviny na drážďanský hovězí guláš:

  • 500 g svíčkové
  • 50 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 1 dl bílého vína
  • 300 ml smetany
  • 1 lžička kaparů
  • 1 stroužek česneku
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Maso nakrájíme na proužky a lehce je osmahneme na oleji s máslem, pak poprášíme moukou, necháme ji osmahnout, přidáme víno a asi půllitr horké vody, pár minut podusíme, potom osolíme a opepříme, přilijeme smetanu, jemně nasekané kapary a utřený česnek, promícháme a jen krátce podusíme, aby bylo maso měkké. Drážďanský hovězí guláš podáváme s rýží.

Vyzkoušejte také:

Karlovarský hovězí guláš

Volyňský guláš

Štítky: