Ementálské listové řezy

Suroviny pro ementálské listové řezy:

  • 300 g listového těsta
  • 150 g ementálu
  • hrst sekaných ořechů
  • zelená petrželka
  • mletá paprika
  • mletý pepř
  • 2 vejce

Postup:

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme je a jeden plát posypeme nastrouhaným sýrem, sekanými jádry ořechů, petželkou a poprášíme mletou paprikou. Plát přikryjeme druhou polovinou, přimáčkneme a necháme v chladničce 30 minut ztuhnout. Ztuhlé krájíme na čtverce, potřeme rozšlehaným vejcem a při 180 °C upečeme dozlatova. Podáváme teplé se salátem a dresingem.

Vyzkoušejte také:

Lotrinský koláč

Provensálský sýrový koláč s rajčaty

Koláč se slaninou