Havířská fazolačka

Suroviny na havířskou fazolačku:

  • 160 g bílých fazolí
  • 2 dl smetany
  • 2 žloutky
  • kousek celé skořice
  • sůl
  • ocet
  • voda

Postup:

Přeprané a vyprané fazole zalijeme studenou vodou tolik, aby byly dostatečně potopeny a necháme je 6 hodin odmočit. V téže vodě je pak povaříme pod pokličkou, přidáme vývar z kostí nebo převařenou vodu a vaříme do měkka. Asi půl hodiny před dohotovením přidáme kousek celé skořice, kterou pak celou opatrně vyjmeme. Polévku dochutíme octem, osolíme, přidáme smetanu a necháme projít varem. Před podáváním zjemníme havířskou fazolačku rozkvedlaným žloutkem.

Další recepty na polévky:

Francouzská kuřecí polévka

Valašská štědračka

Štítky: