Houbový guláš

Suroviny na houbový guláš:

  • 600 g hřibů
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce vepřového sádla
  • 60 g hladké mouky
  • 800 ml masového vývaru
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • majoránka
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl

Připravujeme houbový guláš:

Houby očistíme, nakrájíme na kostky, opláchnéme pod tekoucí vodou a necháme na sítku okapat. Na polovině sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme mletou papriku a po zapěnění zalijeme vývarem z masa. Na tento základ vložíme připravené houby, osolíme je, opepříme, přidáme drcený kmín a majoránku a pod poklicí dusíme 20 minut. Pak zahustíme jíškou připravenou z hladké mouky a zbalého sádla a krátce povaříme. Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo chléb.

Další recepty na guláš:

Zelný guláš

Rychlý kuřecí guláš

Segedínský guláš

Štítky: