Hovězí guláš (maďarský recept)

Suroviny pro recept hovězí guláš:

  • 500 g hovězího masa bez kostí, nejlépe kližky
  • 2 cibule
  • 40 g sádla nebo oleje
  • mletá sladká paprika
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml bílého polosladkého vína
  • vývar
  • 400 g brambor
  • 1 zelená paprika
  • sůl

Příprava hovězího guláše:

Hovězí maso naklepeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Drobně nakrájené cibule osmažíme na tuku dozlatova, vložíme maso, opečeme je, sejmeme z plotýnky a vmícháme papriku a mouku. Podlijeme vínem, rozmícháme, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme vývarem. K téměř měkkému masu přidáme kostičky brambor. Do guláše můžeme krátce před dohotovením přidat nudličky papriky. Hovězí guláš podáváme s pečivem.

Vyzkoušejte také:

Myslivecký guláš

Kapucínský guláš

Volyňský guláš

Maďarský guláš

Debrecínský vepřový guláš

Štítky:,