Kapr na cibuli

Suroviny pro recept kapr na cibuli:

  • 4 porce kapra
  • 4 cibule
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžíce drobně nakrájené petželky
  • olej
  • citrónová šťáva
  • drcený kmín
  • mletý pepř
  • sůl
kapr na cibuli

Postup:

Očištěné porce kapra osolíme, okořeníme mletým pepřem, prudce opečeme v rozehřátém oleji, vyndáme a odložíme do tepla. V oleji po opékání zpěníme očištěnou drobně nakrájenou cibuli, přidáme drcený kmín a mletou červenou papriku, vložíme připravené porce kapra, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec posypeme drobně nakrájenou petrželkou a pokapeme citrónovou šťávou. Kapr na cibuli chutná nejlépe s opečeným chlebem.

Vyzkoušejte také:

Kapr v černé omáčce

Jaroslavický kapr

Jihočeský kapr Jordán

Kapří hranolky

Kapr na pivě