Kapří guláš na pivě

Surovina na kapří guláš na pivě:

  • vykostěné maso ze středně velkého kapra
  • 2 lžíce tuku
  • 1 cibule
  • 120 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2 dl světlého piva
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na kousky nakrájené rybí maso a osmahneme. Na chvíli stáhneme z ohně. Smícháme mouku s pivem a vejci, osolíme, opepříme a nalijeme na maso. Na mírném plameni, za stálého míchání dusíme doměkka. Když je maso měkké, přilijeme smetanu a šťávu z jednoho citrónu, vmícháme křen, promícháme a prohřejeme. Kapří guláš na pivě podáváme se slaným pečivem.

Vyzkoušejte také:

Kapr na červeném víně

Kapr v černé omáčce

Kapr na pivě

Štítky: