Kapucínský guláš

Suroviny na kapucínský guláš:

  • 400 g hovězího masa (nejlépe kližka)
  • 120 g sádla
  • 160 g cibule
  • asi 150 g hladké mouky
  • 200 g čerstvých hříbků (možno nahradit žampiony)
  • rajský protlak
  • třený česnek
  • mletá paprika
  • kmín pepř
  • sůl

Postup:

Na dvou třetinách sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme mletou papriku. Do tohoto základu vložíme omyté, na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín, trochu rajského protlaku, třený česnek a vše za občasného dolévání vodou dusíme do poloměkka. pak šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, kterou slabě osmahneme a dolejem vodou. Zvlášť orestujeme na zbývající třetině sádla očištěné a na kostky nakrájené hříbky, které přidáme do guláše a vaříme společně až maso změkne a na guláši vystoupí tuk. Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo krupicové noky, případně těstoviny.

Vyzkoušejte také:

Myslivecký guláš

Volyňský guláš

Maďarský guláš

Štítky:,