Karbanátky se škvarky

Suroviny na karbanátky se škvarky:

  • 400 g mletého vepřového masa
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 30 g slaniny
  • 60 g sádla
  • 1 lžíce mletých škvarků
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 housky namočené ve vodě
  • 1 vejce
  • hladká mouka na obalení
  • sůl, mletý pepř, majoránka, muškátový květ dle chuti
karbanátky se škvarky

Postup:

Mleté maso smícháme se škvarky, drobně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, vymačkanou houskou. Přidáme dle chuti sůl, mletý pepř, majoránku, muškátový květ, na kostičky nakrájenou slaninu a nakonec vejce. Směs dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme v mouce. Pečeme na rozpáleném sádle dozlatova z obou stran. Karbanátky se škvarky podáváme s bramborovou kaší.

Vyzkoušejte také:

Špenátové karbanátky

Karbanátky z pivního sýra

Karbanántky z Nivy

Karbanátky z uzeného masa

Karbanátky se sýrem

Štítky: