Karbanátky z uzeného masa

Suroviny na karbanátky z uzeného masa:

  • 350 g vařeného vepřového uzeného masa
  • 250 g vařených brambor
  • 2 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • strouhanka
  • olej na smažení
karbanátky z uzeného masa

Připravujeme karbanátky z uzeného masa:

Maso umeleme spolu se studenými uvařenými bramborami. Směs osolíme, opepříme podle chuti, přidáme žloutky a řádně promícháme. Ze směsi vytvoříme karbanátky, které obalujeme v rozšlehaných bílcích a strouhance. Smažíme je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Ke karbanátkům z uzeného masa podáváme jako přílohu brambororvou kaši a saláty z čerstvé zeleniny.

Vyzkoušejte také:

Karbanátky se sýrem

Karbanátky se škvarky

Pražské karbanátky

Štítky: