Klobásový guláš

Suroviny na klobásový guláš:

  • 300 g ostřejší klobásy
  • 300 g zadního hovězího
  • 300 g čersvých hub
  • 3 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 200 g brambor
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na sádle, přidáme na kostky pokrájené hovězí maso, zprudka opečeme, osolíme, okořeníme paprikou, zalijeme trochou horké vody a asi půl dodiny dusíme pod pokličkou. Pak přidáme pokrájené houby, na kolečka nakrájenou klobásu a na kostičky nakrájené brambory, promícháme, opepříme, podle potřeby podlijeme a společně dusíme doměkka. Klobásový guláš podáváme s chlebem.

Další recepty na guláš:

Segedínský guláš

Vepřový guláš

Hovězí guláš (maďarský recept)

Štítky: