Kokosové suky

Suroviny na kokosové suky:

  • 200 g mletého kokosu
  • 200 – 250 ml slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
  • 80 g sušeného mléka
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 6 kapek ptravinářského barviva (zelené, růžové…)
  • kokosová moučka na obalení

Postup:

kokosové suky

V míse promícháme sušené mléko s kokosem a přilijeme Salko. Rukama vše propracujeme na vláčnou hmotu, kterou rozdělíme na tři části. Jednu část hmoty odložíme stranou, k další přidáme potravinářské barvivo a důkldně ji prohněteme. Do poslední části hmoty zapracujeme kakaový prášek. Každou hmotu rozválíme na dlouhý váleček a všechny je opatrně stočíme dohromady. Válečky k sobě přitiskneme a vytvarujeme do úhledného válečku. Připravený váleček obalíme v kokosové moučce a necháme v lednici ztuhnout. Na závěr ho nakrájíme na kousky a kokosové suky uložíme v chladu.

Další recepty na vánoční cukroví:

Piškotové kuličky

Punčové koule

Falešný marcipán

Vosí hnízda

Vanilkové rohlíčky