Koňský guláš

Suroviny na koňský guláš:

  • 1 kg koňské kližky
  • 60 g sádla
  • 2 vetší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • mletá sladká paprika
  • mletý pepř
  • kmín
  • sůl
  • tvrdší chleba na zahuštění

Postup:

Nahrubo nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme dokud nezešedne. Teprve potom osolíme, přidáme jemně pokrájený česnek, trochu pepře a kmínu, podlijeme šálkem horké vody a pomalu za občasného podlití dusíme minimálně dvě hodiny. Až je maso měkké, vybereme je, šťávu přecedíme, zahustíme ji asi 100 g nastrouhaného tvrdšího chleba, přidáme lžičku papriky rozpuštěné v teplém sádle, promícháme, podle chuti přisolíme a okořeníme, maso vrátíme do hrnce a dobře prohřejeme. Koňský guláš chutná výborně s bramborovým knedlíkem nebo s chlebem.

Vyzkoušejte také:

Kančí guláš

Jelení guláš

Guláš z králíka

Štítky: