Kotlíkový hovězí guláš

Suroviny na kotlíkový hovězí guláš:

  • 500 g předního hovězího
  • 3 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 500 g brambor
  • 3 zelené papriky
  • 3 rajčata
  • 1 lžíce hladké mouky
  • kmín
  • majoránka
  • pažitka
  • sůl

Postup:

Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, na této směsi opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme mletou papriku, trochu osmahneme, osolíme, posypeme trochu kmínem, podlijeme teplou vodou a dusíme skoro doměkka. Brambory, papriky a rajčata zatím nakrájíme na drobné kousky, přidáme je k poloměkkému masu, chvíli společně dusíme, potom slabě zalijeme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve studené vodě (asi 200 ml) a vše dodusíme doměkka. Před podáváním dochutíme guláš trochou majoránky a nadrobno nasekanou pažitkou. Kotlíkový hovězí guláš podáváme s chlebem.

Vyzkoušejte také:

Kotlíkový guláš ze zvěřiny

Hovězí guláš na česneku

Hovězí guláš (maďarský recept)

Klobásový guláš

Rychlý kuřecí guláš

Štítky: