Kuře na paprice

Suroviny pro kuře na paprice:

  • 4 porce kuřete
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • mletá sladká paprika
  • 200 ml kysané smetany
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • mletý pepř
  • sůl
kuře na paprice

Postup:

Porce kuřete opečeme po obou stranách na másle. Vyndáme je, na másle osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, po zpěnění zalijeme malým množstvím vody a přivedeme k varu. Přidáme porce kuřete, osolíme, opepříme a dusíme. Téměř měkké porce zalijeme smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku se žloutkem a dohotovíme. Kuře na paprice podáváme s těstovinami.

Vyzkoušejte také:

Kuře pečené na rozmarýnu

Kuřecí perkelt

Kuře na pomerančích a medu

Rychlý kuřecí guláš

Štítky: