Kuřecí křidélka na medu

Suroviny pro recept kuřecí křidélka na medu:

  • 12 kuřecích křidélek
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce octa
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce bílého vína
  • 2 lžičky cukru
  • půl lžičky mletého zázvoru
  • 5 lžic vývaru z kostky masoxu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • olej
kuřecí křidélka na medu

Příprava kuřecích křidélek na medu:

Med rozšleháme se sójovou omáčkou, octem, vínem, cukrem, zázvorem, vývarem a česnekem utřeným se solí. Směsí potřeme křidélka a v chladu je asi 3 hodiny, ale nejlépe přes noc, marinujeme. Osolíme je, naklademe na pekáč vytřený olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Po chvíli je obrátíme, podlijeme nepatrně vodou nebo vývarem a pečeme do změknutí a zčervenání. Kuřecí křidélka na medu podáváme s bramborami.

Vyzkoušejte také:

Brynzová křidélka

Kuře na pomerančích a medu

Kuře pečené na rozmarýnu

Štítky: