Langoše

Recept na jednoduché langoše, tak jak je známe z pouličních stánků.

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 350 ml mléka
  • kostka droždí (42 g)
  • půl lžičky cukru
  • půl lžičky soli
  • olej na smažení
langoše

Připrava:

Nejprve si připravíme kvásek a to tak, že do mléka přidáme cukr a rozdrobené droždí. Necháme asi deset minut vzejít. Mouku osolíme, smícháme s kváskem a vypracujeme těsto, které necháme asi jednu hodinu kynout. Po hodině z těsta vytvarujeme bochánky, které necháme ještě asi deset minut kynout. Poté bochánky roztáhneme a vytvoříme z nich placky, které smažíme na rozpáleném oleji. Hotové je poklademe na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného oleje. Můžeme je ochutit marmeládou, česnekem, kečupem, tatarkou, strouhaným sýrem atp.

Vyzkoušejte také domácí langoše z jogurtu a bramborové langoše.

Štítky: