Maďarský guláš

Suroviny na maďarský guláš:

  • 400 g hovězího masa z plece
  • 150 g telecího masa bez kosti
  • 2 cibule
  • mletá paprika
  • vývar
  • 400 g rajčat
  • 2 lžíce másla
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a pak nakrájíme na kostičky. Promícháme je s nasekanými cibulemi a za stálého míchání osmažíme po všech stranách. Vmícháme papriku, pepř, sůl, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod těsně přiléhající poklicí, až maso změkne. V hotovém pokmu má být jen málo šťávy. Maďarský guláš podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami.

Další recepty na guláš:

Kapucínský guláš

Volyňský guláš

Debrecínský vepřový guláš

Zabijačkový guláš

Segedínský guláš