Mandlová polévka

Mandlová polévka suroviny:

  • 25 g másla
  • 25 g hladké mouky
  • 100 g mandlí
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 5 žloutků
  • 150 g smetany
  • 50 ml bílého vína
mandlová polévka

Postup:

Na másle osmahneme poloviční dávku na plátky nakrájených mandlí, zaprášíme moukou, zlehka osmahneme, zalijeme studeným vývarem a dobře provaříme. Krátce před dokončením přilijeme rozmíchané žloutky s vínem a smetanou. Mírně zahřejeme, ale nevaříme. Polévku rozmixujeme. Do jednotlivých porcí vkládáme nasucho opražené plátky zbytku mandlí. Mandlová polévka se podává jako předkrm nebo dezert.

Vyzkoušejte také:

Studená rajčatová polévka

Cuketová polévka

Pivní polévka

Sladká rýžová polévka