Mleté maso zapečené s květákem

Suroviny na mleté maso zapečené s květákem:

  • 400 g mletého vepřového masa
  • 1 středně velký květák
  • 250 ml mléka
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 60 g másla
  • sůl
  • mletý pepř podle chuti
  • strouhanka podle potřeby
mleté maso zapečené s květákem

Postup:

Maso rozmícháme s mlékem, vejci a 4 lžícemi strouhanky. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme do masa. Maso osolíme a okořeníme podle chuti. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme vychladnout a rozebereme na růžičky. Zapékací nádobu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vrstvíme střídave maso a květák. Poslední vrstvu tvoří květák. Povrch pokapeme zbylým rozpuštěnýmm máslem a pečeme v předem vyhřáté troubě 30 minut. Mleté maso zapečené s květákem nejlépe chutná s vařenými nebo pečenými brambory.

Vyzkoušejte také:

Mleté řízky s cuketou

Sekaný znojemský biftek

Plněné brambory

Masové šišky s bylinkami

Štítky: