Myslivecký guláš

Suroviny na recept myslivecký guláš:

  • 600 g předního hovězího masa
  • 80 g slaniny
  • 200 g cibule
  • 40 g polohrubé mouky
  • 40 g čerstvých hub nebo žampionů
  • bylinkové koření
  • sladká paprika
  • rajský protlak
  • mletý pepř
  • kmín
  • majoránka
  • česnek
  • sůl

Příprava mysliveckého guláše:

Na slanině na kostičky pokrájené osmažíme do zlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme a zpěníme mletou papriku a vmícháme rajský protlak. Do tohoto základu vložíme na kostičky nakrájené maso, přidáme pepř, kmín, majoránku a sůl, pokrájené houby nebo žampiony a dusíme za občasného dolévání vodou. Když je maso poloměkké, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a dusíme dále do měkka. Před dokončením přidáme bylinkové koření a třený česnek. V době sezóny připravujeme myslivecký guláš ze zvěřiny (jelen, srnec, divočák, zajíc). K mysliveckému guláši jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo chléb.

Vyzkoušejte také:

Kotlíkový guláš ze zvěřiny

Houbový guláš

Guláš z králíka

Zelný guláš

Hovězí guláš (maďarský recept)

Štítky: