Pivní hovězí guláš

Suroviny na pivní hovězí guláš:

  • 600 g předního hovězího
  • 200 ml světlého piva
  • 3 lžíce sádla
  • 2 lžíce kečupu
  • 200 g slaniny
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 3 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • mletá sladká paprika
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Maso nakrájíme na menší kostky a opečeme na sádle. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku a rajčata, osolíme a dusíme doměkka. Když je šťáva vydušená, poprášíme ji moukou, osmahneme, vmícháme trochu mleté papriky a pepře, nalijeme pivo, přidáme kečup, utřený česnek a ještě krátce podusíme. Pivní hovězí guláš podáváme s knedlíkem a na talíři posypeme na kostičky nakrájenou osmahnutou slaninou.

Vyzkoušejte také:

Kotlíkový hovězí guláš

Karlovarský hovězí guláš

Hovězí guláš na česneku

Klobásový guláš

Štítky: