Polévka z červené řepy

Suroviny na polévku z červené řepy:

  • 150 g červené řepy
  • 120 g kyselého zelí
  • 50 g mrkve
  • 30 g petržele
  • 1 cibule
  • 100 g uzené klobásy
  • 200 g hovězího masa
  • sůl
  • celý pepř
  • 1 bobkový list
  • 200 ml zakysané smetany

Postup:

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kyselé zelí nakrájíme, mrkev a petžel očistíme. Klobásu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Hovězí maso dáme vařit vcelku do studené osolené vody s celým pepřem a bobkovým listem. Po půlhodině varu přidáme připravenou červenou řepu, kyselé zelí, mrkev, petržel, cibuli a klobásu. Měkké maso vyndáme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Nakonec zjemníme zakysanou smetanou. Polévku z červené řepy podáváme s tmavým chlebem.

Další recepty na polévky:

Slovenská kapustnice s uzeným masem

Ukrajinský boršč