Pražské karbanátky

Suroviny na pražské karbanátky:

  • 1 kg brambor
  • 300 g vařeného vepřového masa
  • 2 žemle
  • hrnek mléka
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • tuk na pečení
pražské karbanátky

Postup:

Syrové brambory oloupeme a necháme stát ve studené vodě. Maso umeleme s žemlemi namočenými v mléce, přidáme strouhanku, směs osolíme, opepříme a promícháme. Brambory nastrouháme, polovinu jich vložíme do vymaštěné pánve, pokryjeme je masitou směsí a na ni dáme druhou polovinu brambor a vrstvu rozkrájené slaniny a cibule. Předpečeme v troubě asi 50 minut. Ze zapečené hmoty vykrajujeme lžící menší bochánky do horkého tuku na pánvi a dopečeme je jako karbanátky. Pražské karbanátky podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Vyzkoušejte také:

Karbanátky se sýrem

Karbanátky se škvarky

Karbanátky z uzeného masa

Karbanátky z nivy

Karbanátky z pivního sýra

Špenátové karbanátky