Provensálský sýrový koláč s rajčaty

Suroviny:

  • 300 g listového těsta
  • olej
  • 4 velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • hrst oliv
  • provensálské bylinky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 100 g ementálu

Postup:

Olejem vymazanou koláčovou formuvyložíme polovinou rozváleného těsta. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je, zbavíme jadřinců a nakrájíme nadrobno. Vložíme je do misky, přidáme sekaný česnek, překrájené olivy, bylinky, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, rozložíme na těsto, pokryjeme nastrouhaným sýrem a přeložíme druhou polovinou rozváleného těsta. Upečeme při 180 °C dozlatova. Podáváme jako hlavní bezmasé jídlo nebo předkrm.

Vyzkoušejte také:

Koláč se slaninou

Lotrinský koláč

Ementálské listové řezy