Pstruh po tatransku

Suroviny na pstruha po tatransku:

  • 4 menší pstruzi
  • 150 g slaniny
  • 1 cibule
  • 100 g žampiónů
  • 2 – 3 rajčata
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • petrželová nať
  • sůl

Postup:

Vykuchané pstruhy opláchnéme ve vlažné vodě, osolíme a promícháme v mouce promíchané s paprikou. Slaninu rozkrájíme, rezehřejeme a rozškvaříme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřáté slanině a do takto připraveného základu vložíme obalené ryby a ze všech stran opečeme. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme k rybě. Pečeme společně doměkka. Při podávání přeléváme pstruha směsí žampiónů se slaninou a cibulí a zdobíme půlkou oloupaného rajčete. Vše posypeme drobně sekanou petželovou natí.

Vyzkoušejte také:

Smažený pstruh se sýrem

Pstruh na másle

Pstruh na švýcarský způsob

Pstruh s mandlemi

Štítky: