Řízky z bůčku

Suroviny na řízky z bůčku:

  • 300 g vepřového bůčku
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • sůl
  • mletý pepř
  • hladká mouka
  • 1 vejce na obalení
  • strouhanka
  • tuk na smažení

Postup:

Bůček zbavíme kostí a umeleme v mlýnku na maso. Přidáme nastrouhaný sýr, rozšlehané vejce, mléko, sůl, mletý pepř a důkladně promícháme. Připravenou směs necháme dvě až tři hodiny odležet v lednici. Potom z ní vytvarujeme menší řízky, které obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Nakonec usmažíme v rozehřátém tuku z obou stran. Řízky z bůčku podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory.

Štítky: