Roštěnka na paprice

Suroviny na roštěnku na paprice:

  • 400 g hovězí roštěnky
  • 50 g sádla
  • sůl
  • mletý pepř
  • 4 zelené papriky
  • 1 cibule
  • masový vývar
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce ovesných vloček

Postup:

Dobře odleželé maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, opečeme v rozehřátém sádle z obou stran, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Potom přidáme zelené papriky bez jadérek nakrájené na tlusčí nudličky a drobně nakrájenou cibuli, podlijeme masovým vývarem, v němž jsme rozmíchali rajčatový protlak, přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme. Je-li maso téměř měkké, zaprášíme je ovesnými vločkami a dodusíme.

Vyzkoušejte také:

Hanácká roštěná

Vídeňská roštěnka

Štítky: