Sekaná

Suroviny:

  • 800 g netučného vepřového masa
  • 200 g housky namočené v mléce
  • 2 vejce
  • 1 bílek na potření
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g sádla
  • sůl, mletý pepř
  • voda na podlití
sekaná

Postup:

Maso nakrájíme na kostky a umeleme společně s cibulí na mlýnku na maso, naposledy umeleme vymačkanou housku. Pak do směsi přimícháme třený česnek, vejce, sůl a pepř podle chuti. Směs dobře promícháme a mokrýma rukama uděláme šišku, kterou vložíme do sádlem vymazaného pekáče. Šišku potřeme bílkem, podlijeme vodou a pečeme 45 – 60 minut v předem vyhřáté troubě, během pečení podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou. Vhodnou přílohou k sekané jsou vařené brambory, chléb nebo bramborová kaše.

Vyzkoušejte také:

Staročeská sekaná

Masové šišky s bylinkami

Plněné brambory

Mleté maso zapečené s květákem

Štítky: