Selská kachna

Suroviny:

  • 1 menší kachna
  • sůl
  • kmín
  • 500 g hlávkového zelí
  • 500 g jablek
  • 100 g hladké mouky

Postup:

Pečlivě očištěnou kachnu opláchneme, osolíme napovrchu i uvnitř, posypeme kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, upečeme po obou stranách dozlatova a vyjmeme. Kachnu rozporcujeme, vykostíme. Porce kachny spolu se čtvrtkou oloupaného jablka vkládáme do spařeného zelného listu a zabalíme. Takto přopravené porce kachny vkládáme znovu do zaprášeného a provařeného výpeku a dáme mírně dopéct do trouby. Kachnu podáváme na teplém talíři, mírně podleváme šťávou. Jako vhodné přílohy můžeme podávat různé druhy knedlíků nebo brambory.

Štítky: