Staročeská sekaná

Suroviny na recept staročeská sekaná:

  • 250 g hovězího předního masa
  • 200 g vepřvého bůčku
  • 50 g slaniny
  • 1 vejce
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 1 houka
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • zázvor
  • šalvěj
  • dobromysl
  • hřebíček
  • voda podle potřeby
staročeská sekaná

Postup:

Maso opláchneme a v masovém strojku umeleme společně s houskou namočenou v mléce. K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, vejce, sůl, špetku zázvoru, šalvěje, dobromysli, mletého hřebíčku a uvařená vejce pokrájená na menší kousky. Vše dobře promícháme, vytvarujeme šišku, vložíme do pekáče vymazaného máslem, podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme dočervena. Staročeská sekaná nejlépe chutná s bramborovou kaší.

Vyzkoušejte také:

Mleté maso zapečené s květákem

Sekaná

Pražské karbanátky

Karbanátky se škvarky