Staročeská vepřová

Suroviny pro recept staročeská vepřová:

  • 800 g vepřové krkovice
  • 1 cibule
  • 1 lžička hladké mouky
  • zázvor
  • sůl

Příprava staročeské vepřové:

Očištěnou vepřovou krkovici osolíme a posypeme mletým zázvorem. Na pekáček rozložíme oloupanou a nakrájenou cibuli, na ni položíme maso, podlijeme vodou a dáme péct do trouby. V průběhu pečení maso otáčíme a přeléváme pečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. Po provaření šťávu procedíme přes jemný cedník. Při podávání maso nakrájíme na porce a přeléváme šťávou. Vhodnou příloho ke staročeské vepřové jsou houskové nebo bramborové knedlíky a jako doplněk dušené zelí nebo zeleninové saláty.

Štítky: