Vánoční salám s kandovaným ovocem

Suroviny na vánoční salám s kandovaným ovocem:

  • 200 g mandlí
  • 80 g kandovaného ovoce
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 g čokolády na vaření
  • 2 hřebíčky
  • 2 vejce
  • špetka mleté skořice

Postup:

150 g neloupaných mandlí nastrouháme, 50 g oloupeme a nasekáme, kandované ovoce nakrájíme nadrobno. Cukr, vejce a nastrouhanou čokoládu ochutíme mletou skořicí a tlučeným hřebíčkem. V horké vodní lázni za stálého míchání zahříváme, až se všechny suroviny spojí. Nakonec vmícháme připravené mandle a kandované ovoce. Hmotu necháme vychladnout. Na pocukrovaném vále z ní vytvarujeme úzkou šišku a dáme ji uležet do chladna. Vánoční salám s kandovaným ovocem krájíme před podáváním na plátky.

Další recepty na vánoční cukroví:

Vosí hnízda

Punčové koule

Kokosové suky

Vánoční salám mandlový

Vánoční salám s marmeládou

Vánoční salám se sušených švestek