Vepřové maso na víně

Suroviny na vepřové maso na víně:

  • 400 g vepřového masa z plecka nebo kýty
  • 40 g sádla
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá červená paprika
  • 200 ml červeného vína
  • 20 g hladké mouky
  • masový vývar
  • jedna lžíce kečupu

Postup:

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potom nakrájíme na silnější nudle a opečeme v rozehřátém sádle dozlatova. Osolíme, okořeníme mletým pepřem, posypeme mletou červenou paprikou, podlije vínem a dusíme doměkka. Je-li maso měkké, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, opečeme, zalijeme masovým vývarem a povaříme. Vepřové maso na víně nakonec dochutíme kečupem.

Vyzkoušejte také:

Kuře na víně

Hovězí tokáň na víně

Divočák na víně

Štítky: