Vídeňská roštěnka

Suroviny na vídeňskou roštěnku:

  • 400 g hovězí roštěnky
  • sádlo
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 cibule
  • mletá červená paprika
  • masový vývar
  • 20 g hladké mouky

Postup:

Roštěnky nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, opečeme v rozehřátém sádle z obou stran, osolíme, okořeníme mletým pepřem a odložíme do tepla. Na sádle osmahneme jednu drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou červenou papriku, podlijeme vývarem, vložíme zpět maso a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Druhou cibuli očistíme, nakrájíme na tenká kolečka, osmažíme ji na sádle a obložíme jí roštěnky.

Vyzkoušejte také:

Hanácká roštěná

Hovězí maso dušené na cibuli

Štítky: