Volyňský guláš

Suroviny na volyňský guláš:

  • 800 g hovězího masa
  • 100 g sádla
  • 4 – 5 brambor
  • 2 papriky
  • 1 větší cibule
  • 3 rajčata
  • 2 sterilované okurky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • kmín
  • česnek
  • sladká mletá paprika
  • sůl

Postup:

Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na části sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme kousky masa, promícháme a společně s mletou paprikou osmahneme dohněda. Pak zalijeme vodou, okořeníme utřeným česnekem a pod poklicí za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Když je maso téměř měkké, vydusíme základ na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a dobře promícháme. Přidáme oloupané pokrájené brambory a necháme za občasného míchání dusit. Nakonec přidáme na nudličky nakrájené papriky, zbavené jadřinců, na dílky nakrájená rajčata a na plátky nakrájené okurky, osmahnuté na zbylém tuku. Necháme ještě chvíli povařit a odstavíme. K volyňskému guláši podáváme chléb.

Vyzkoušejte také:

Myslivecký guláš

Maďarský guláš

Debrecínský vepřový guláš

Štítky:,