Zabijačkový guláš

Suroviny na zabijačkový guláš:

  • 400 g vepřového bůčku
  • 200 g jater
  • 200 g ledvinek
  • 1 cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • třený česnek
  • mletá paprika
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

Postup:

Vepřový bůček očistíme, vykostíme a nakrájíme na malé kostky. Játra nakrájíme na nudle. Vepřové ledvinky nakrájíme na slabé plátky. Játra a ledvinky spaříme ve vařící vodě. Na sádle osmažíme oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přisypeme papriku, promícháme a mírně zalijeme vodou. Do tohoto základu přidáme vepřový bůček, játra a ledvinky, okořeníme pepřem, majoránkou a utřeným česnekem a dusíme pod poklicí doměkka. Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, základ zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a dobře provaříme. Zabijačkový guláš solíme až nakonec. Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo chléb.

Další recepty na guláš:

Kotlíkový guláš ze zvěřiny

Debrecínský vepřový guláš

Guláš z králíka

Štítky:,