Zeleninové lívance

Suroviny na zeleninové lívance:

  • 100 g čersvé mladé zeleniny ( mrkev, květák, petržel, hrášek)
  • 150 g hrubé mouky
  • sůl
  • 10 g droždí
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • 50 g žampiónů
  • 1 malá cibule
  • 30 g sádla
  • tuk na smažení

Postup:

Mladou zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Z mouky, droždí, vejce, mléka a ze soli připravíme řidší těsto, podle potřeby je rozředíme vývarem ze zeleniny. Do těsta přidáme uvařenou zeleninu a žampióny nakrájené na plátky a udušené na sádle a cibuli. Ze směsi usmažíme v rozehřátém tuku lívance z obou stran dočervena.

Vyzkoušejte také:

Bramborové langoše

Švýcarská omeleta

Bramborák s jablky